Sunday, June 04, 2006

Listaukset, musiikki : Kesäbiisit top 5

No niin. Nyt oon tullu ensimmäistä kertaa siihen pisteeseen että aiheet ovat tilapäisesti loppu. Tiiätte kyllä mitä silloin tehdään : top 5- lista. Tällä kertaa ihme kyllä jopa ajankohtainen listaus absoluuttisesti mitattuna ( alkoholiprosenttia / litra ) parhaista kesäbiiseistä ontuvine perusteluineen.

1.Ne luumäet - Kesäloma on kesällä
- no, tunnen itseni vielä entistä hölmömmäksi edes alkaessani perustelemaan tätä. Vaikka biisin sanat sijoittuvat isolta osalta itselleni melkein mystisen tuntemattomaan Helsingin kaupunkiin, niin jotenkin näiden "Suomen Ramoneiden" naivistinen (lapsenomainen ilmaisutyyli taiteessa; lapsellisuus, naiivius, tarkistin sivistyssanakirjasta) kesäloman ihannointi osuu meikkiksen kesäbiisirauhaseen täydellisesti (välys alle 0,2mm).
No, näin simppeliä se on : "Syksyllä on pimeää/ja talvella palellaan/keväällä on kylmää/tai sitten hikoillaan / toukokuussa takki aukee/koristossut kuivuu/ei koskaan enää duuniin/eikä koskaan enää kouluun/vaan rannalle - hiekalle!" Mahtava biisi sekä auringossa nautiskelemiseen että oluen juontiin että ihan mihin vaan tilanteeseen, kun sattuu vaan olemaan todella hyvällä tuulella.

2.Weezer - Island in the Sun
- aika erilainen kaikin puolin listan ykköseen verrattuna. Tämähän on tälläinen väsynyt, mutta onnellinen biisi. Biisi upottaa sinut lopullisesti niihin raukeisiin aurinkoisiin iltapäiviin/iltoihin/yöihin jolloin tuntuu siltä että oikeastaan kaikki on todella hyvin. Hip hip!

3.Curtis Mayfield - Move on up
- vanha ja jo ruumiillisen mädäntymisensä (3.6.1942 - 26.12.1999) alottanut kesän lapsi, Curtis Mayfield onnistuu soulillaan loimuttamaan kesän kylmimmänkin ihmisen sieluun. Luulen, että jopa C. Montgomery Burns tuntisi sisällään lämpimän hehkun (yli 298 kelviniä) Suomen kesäillassa, kun ilta-auringon laskiessa hörppisi olutta hyvien ystäviensä kanssa ja kuulisi näiden suloisten "feel good"-sävelten kantautuvan halki kesäisen tienoon.

4.Flaming Sideburns - Loose my Soul
- kesä kaksnollanollakuus, jalkapallon World Cup. Fleimareiden "Hallelujah rock ´n ´rollah"-levyn avaava Loose my Soul alkaa kisafiiliksen kattoon (huoneistossani 255cm korkeudelle) nostavalla futisselostus-introlla joka päättyy kliimaksin omaisesti räjähtävään "Gooooooool!"-huutoon. Suosittelen tätä jokaisen kisastudion epäviralliseksi teemabiisiksi. I´m gonna loose my soul!

5.Martti Servo & Napander - Sauna
- Martin ja Napanderoksien hämmentävästi nimetyn esikoisalbumin "Jälkijunassa - 13 suurinta" käyntiin (kavitoimatta!) pumppaava Sauna on pakko mahtua kaikille itseään kunnioittaville top 5- kesäbiisit listoille. Urku ujeltaa, basso humbuttelee ja Martti-setä laukoo totuuksia. Toimii myös yhteislauluna. Se on Sauna!

1 Comments:

Blogger jaffa said...

Kaveri hei... missä on Foo Fightersin "everlong"...?

1:23 AM  

Post a Comment

<< Home